Reiki is een oud Japans begrip dat staat voor ‘universele levensenergie’, de kosmische levenskracht die ons doet leven. Het is de levenskracht die bij onze geboorte wordt meegegeven.

Net zoals de hele natuur energie nodig heeft om te leven en te groeien wordt ook ons lichaam doorstroomd door levensenergie. Deze energie kunnen we zien als een bezielde kracht in onszelf, die ons in leven houdt en ons in staat stelt gezond te blijven, prestaties te leveren, kunstzinnig en creatief te zijn.

DE HELENDE KRACHT VAN REIKI

Ieder mens is, bewust of onbewust met de universele energie verbonden, en heeft het vermogen genezende energie door te geven, maar bij de meeste mensen zijn de energiebannen door stress, pijnlijke ervaringen of emotionele problemen verstopt geraakt. Dit alles veroorzaakt blokkades in het energiesysteem die zich kunnen uiten in een fysieke, emotionele of mentale verstoring.
Reiki werkt zowel op het lichaam als op de geest, het helpt negatieven gedachtepatronen en emoties los te laten en te verwerken. Het leert ons dat pijn, lijden en ziekte worden veroorzaakt doordat we op een bepaald moment gescheiden zijn van de eenheid van de schepping.
Reiki verbindt ons opnieuw met onze helende kracht.

Reiki-heling is gebaseerd om direct in contact te treden met de onbeperkte voorraad levensenergie. We kunnen deze energie vervolgens laten stromen door onze handen neer te leggen op onszelf of bij een ander.

Iedereen kan Reiki leren en gebruiken als geneeswijze, ongeacht leeftijd, opleiding of geloof.
Het is echter noodzakelijk dat men wordt ingewijd door een Reiki-meester volgens het Usui-systeem.
De reiki-methode omvat vier verschillende graden en geeft aan op welk niveau je bent ingewijd.
Alle vier de inwijdingen bestaan uit specifieke procedures gebaseerd op sacrale symbolen en technieken die uniek zijn voor Reiki.
De reikibehandelingen worden gedaan in de Reeshof in Tilburg