Kenmerkend voor de cursussen is het werken in een kleine groep, wat borg staat voor warmte en persoonlijke benadering. Van hieruit word je een unieke gelegenheid aangeboden inzicht te krijgen in je eigen ontwikkelingsproces naar bewustwording. We gaan ons niet verdiepen in de probleemgebieden maar ons richten op de mogelijkheden en de ontwikkeling van de kwaliteiten. Centraal staat het samenwerken in rust en harmonie met veel ruimte voor een ontspannen sfeer.  
Je kunt de cursussen volgen uit persoonlijke interesse of voor een goede basis als consult praktijk.

Onderaan deze pagina vindt u de agenda 

Certificaat

Op basis van deelname aan de cursussen ontvangt u na afloop een certificaat uitgezonderd de cursussen Meditatie en Mandala.
Na het volgen van een cursus is een vervolgcursus voor gevorderde en vergevorderde mogelijk.

Informatie over de cursusbegeleidster

De cursussen worden gegeven en begeleid door Margriet Govers in Tilburg. Cursisten uit de regio Midden-Brabant zijn van harte welkom maar ook inwoners uit de rest van Noord-Brabant kunnen zich vanzelfsprekend aanmelden.
Al jaren houdt zij zich bezig met de spirituele en alternatieve geneeswijze.
Zij is gediplomeerd Crystal-Healingtherapeut en werd opgeleid als Reiki-Crystal Master.
Ze heeft vele cursussen gevolgd op het gebied van reiki, kristallen, engelen, astrologie, nummerlogie, tarot, touch for health, bach-bloesem en de bestudering van esoterie en persoonlijke ontwikkeling.
Vanaf 2002 is zij werkzaam als Chrystal-Healingtherapeut en geeft sinds die tijd cursussen.

Aanmeldingen en informatie

Cursussen worden het gehele jaar door gegeven. Zie hiervoor de onderstaande agenda.
Voor het inschrijven van cursussen kun je gebruik maken van het aanmeldformulier.
Je kunt uiteraard ook via telefoon (013 571 88 84) of mail contact opnemen voor meer informatie.

  • Uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus ontvangt u een schriftelijke bevestiging.
  • Bij onvoldoende aanmeldingen kan een cursus komen te vervallen. U krijgt hierover dan zo spoedig mogelijk bericht.
Kristallen en kleuren 2
08aug '20

Kristallen en kleuren 2

In de cursus worden nieuwe mogelijkheden met stenen aangereikt.

aanmelden >

lees meer

Deze cursus is het vervolg op kristallen en kleuren 1
In de cursus worden nieuwe mogelijkheden met stenen aangereikt.
Je leert de psychische en spirituele werking van de kristallen op persoonlijk niveau en het energiesysteem. In combinatie met het kristalwerk leer je de chakra-leer met de bijhorende corresponderende klieren en lichaamsdelen. Je leert praktisch te werken doormiddel van een pendel of een energie-sensor, waarmee je het bio-energieveld van de chakra’s en stenen kunt testen. Deze methode is er met name op gericht om diepere oorzaken die tot storingen in het energielichaam hebben geleid op te sporen. Er wordt geoefend om een goede basis te verkrijgen met het in balans brengen van de twaalf hoofdchakra's. Heling via geleide meditatie met kristallen voor jezelf en anderen.

Tijdens de kristalmeditatie komt de energie die je vasthoudt in beweging en ontstaat er ruimte voor verdere nieuwe groei. Je leert kristalwater en kristalessences te maken en de vele manieren om ze toe te passen.
Naast het werken met jezelf, oefen je het geleerde met je medecursisten en neemt het uitwisselen van je ervaringen ook een belangrijke rol in.

 

Duur: 2 dagen.
Tijd: 09.30 tot 16.00 uur.
Kosten: €270,00 inclusief: 3 bijhorende chakra-stenen, certificaat, koffie/thee, versnaperingen en vruchtensap. Lunchpakketje zelf meenemen.
Locatie: Ankeveenstraat 148, Reeshof, Tilburg, Noord-Brabant
Data: 8 augustus en 15 augustus 2020
Bijzonderheden: Na het volgen van de cursus 2 heb je de mogelijkheid om door te stromen na de vervolgcursus Kristallen en Kleuren 3.

 

Reiki 2
04sep '20

Reiki 2

Heb je de Reiki 1 cursus afgerond en wil je je verder ontwikkelen op het gebied van Reiki? Dan kun je Reiki 2 volgen.

aanmelden >

lees meer

Tijdens de tweedegraads cursus ontvang je één afstemming en ga je een diepere verbintenis aan met het helen van jezelf en anderen.  
Reiki 2 werkt voornamelijk op het emotionele en mentale niveau, innerlijke processen kunnen op gang gebracht worden, dit biedt je de mogelijkheid ze volledig te zuiveren. Je maakt kennis met de drie essentiële reiki-symbolen, en de bijhorende mantra’s waarmee je toegang kunt krijgen tot het verleden, heden en toekomst. Je leert genezende energie te verzenden met de symbolen over een afstand naar mensen, bepaalde gebieden of situaties.
Bij deze graad versterkt een nieuwe inwijding je bewustwording, je intuïtie en je helende vermogens. Door je persoonlijke ervaringen wordt je steeds meer bewuster van jezelf en je spirituele ontwikkeling. Steeds meer leer je creatief op moeilijke situaties te reageren en te vertrouwen dat reiki je kan helpen het goede te volgen.

 

Duur: 1 dag en een dagdeel.
Kosten: €375,- inclusief: Reiki 2 certificaat, Reiki 2 cursusmap, koffie/thee, versnaperingen en vruchtensap. Dag 1 Lunchpakketje zelf meenemen.
Data:
vrijdag 4 september van 10.00 tot 16.00 uur.
zaterdag 5 september van 09.30 tot 12.30 uur.
Locatie: Ankeveenstraat 148, Tilburg, Noord-Brabant
Bijzonderheden: Reiki 2 individueel op aanvraag.

 

 

 

mediteren 2
18sep '20

mediteren 2

Je krijgt een duidelijk beeld van de steeds terugkerende gedachten en gevoelens die je belemmeren de innerlijke rust in jezelf te vinden.

aanmelden >

lees meer

Naarmate we meer ervaren worden in meditatie dienen gedachten en emoties zich minder aan.
Je krijgt een duidelijk beeld van de steeds terugkerende gedachten en gevoelens die je belemmeren de innerlijke rust in jezelf te vinden. Door ernaar te kijken en in te zien dat ze er alleen maar zijn om je te helpen naar ontwikkeling van bewustzijn, ga je beseffen dat je ze niet meer nodig hebt, en kun je ze loslaten. De weg is vrijgemaakt naar de diepe stilte. Door diepe ontspanning van het lichaam en geest open je de weg naar innerlijke waarneming. Willen wij die weg steeds duidelijker leren kennen, dan komen bepaalde gaven, die nodig zijn om dieper naar binnen te gaan, ons te hulp. We leren geleidelijk een hogere werkelijkheid te beleven. We leren onze medemens te zien, zoals wij zelf graag gezien zouden willen worden, met warmte liefde en begrip. Vanuit de diepte van onze bron, hebben wij een ruimer blikveld. Leven wij vanuit die bron, dan is er vrede. Wij zijn ingesteld op het Hier en Nu.  

Duur: 6 dagdelen.
Tijd: 09.30 tot 11.30 uur.
Kosten: €185,00 inclusief: cursusmap, koffie/thee, vruchtensap.
Locatie: Ankeveenstraat 148, Tilburg, Noord-Brabant
Data: 18 en 25 september en 2, 9, 16 en 23 oktober 2020. 

Reiki 3A
27nov '20

Reiki 3A

De inwijding van de derde graad ontvang je in één afstemming en heeft betrekking op het openen van je spirituele en meest diepgaande niveau van je wezen.

aanmelden >

lees meer

Tijdens de Reiki-cursus derde graad ontvang je één persoonlijke afstemming en heeft betrekking op het openen van je spirituele en meest diepgaande niveau van je wezen. Je maakt kennis met het vierde symbool en de bijhorende mantra. Je kunt de kracht van dit symbool richten in dienst van je persoonlijke groei en het werken met anderen. Bij deze inwijding is de werkzaamheid op spiritueel aanwezig en je krijgt een spirituele healing wat helpt naar een intensere verbinding tussen lichaam en ziel. Door de verhoogde doorstromingen van de kosmische energie zal je spirituele ontwikkeling zich verder verdiepen. De weg is vrij voor nieuwe niveaus van bewustzijn.

Duur: 2 dagen.
Dag 1 van 10.00 tot 16.00 uur
Dag 2 van 10.00 tot 16.00 uur
Kosten: €540,- inclusief: Reiki 3 certificaat, , Reiki 3 cursusmap, 7 chakrastenen, koffie/thee, versnaperingen en vruchtensap. Lunchpakketje zelf meenemen.
Data:  27 november en 28 november 2020.
Locatie: Ankeveenstraat 148, Reeshof, Tilburg, Noord-Brabant

 

mandala 2
datumvolgt

mandala 2

We verdiepen ons in de mandala als een cirkel met één middelpunt.

aanmelden >

lees meer

BELEVING IN DE CIRKEL

In deze cursus gaat het vooral om de beleving van het tekenen.
We verdiepen ons in de mandala als een cirkel met één middelpunt. De stip die het centrum  van de cirkel is kun je zien als een zaadje dat alle eigenschappen bezit om te groeien. Het is het begin van jouw mandala. Vanuit het centrum ga je tekenen met stromende bewegingen in verschillende vormen dat gebeurt aan de hand van lijnen, golven, cirkels en versieringen. Daarna ga je de mandala inkleuren met diverse kleurschakeringen. Het resultaat is een beeldend patroon met informatie dat vanuit je eigen ware kern komt en bezield is met jouw spirituele energie.
Via jouw mandala wordt er een verbinding gelegd met je centrale ontmoetingspunt en je ondergaat hierbij een innerlijke verandering. Bepaalde aspecten van jezelf worden zichtbaar en kunnen je helpen je leven te ordenen en vorm te geven.

In de cursus leer je stap voor stap het opzetten van een mandala doormiddel van een aantal verschillende technieken en vormen.
Je leert diverse kleurschakeringen met een lichtgamma te maken die jouw mandala zo uniek maken.

Het tekenen van een mandala moet je ervaren, moet je ondergaan. Je innerlijke beeld breng je naar buiten om jezelf mooier en completer te maken. Je beleeft ten volle een nieuwe ervaring van wie jij bent.

 

Duur: 3 dagdelen.
Tijd: 09.30 tot 12.00 uur
Kosten: €150,00 inclusief: werkmateriaal, koffie/thee, vruchtensap.
Data: N.O.T.
Locatie: Ankeveenstraat 148, Tilburg, Noord-Brabant
Bijzonderheden: Er wordt gewerkt met uitsluitend eerste klas mandala-papier en tekenmateriaal.

 

Reiki 3B
datumvolgt

Reiki 3B

De reiki-master graad is bedoeld voor degenen die een zeer innige binding voelen met reiki en zich willen wijden aan onderwijzen. Voor deze cursus is nog geen datum bekend.

aanmelden >

lees meer

Voor wie: de Reiki-mastergraad is bedoeld voor diegenen die een zeer innige binding voelen met Reiki en zich willen wijden aan onderwijzen. Lesgeven vereist invoelingsvermogen, verantwoordelijkheid, nederigheid en respect voor Reiki en de leerlingen.
Tijdens de master-training wordt er een nauw contact gelegd tussen de meester en leerling-meester wat betreft begeleiding in het volgen van de training. De training bestaat uit het assisteren bij cursussen, het organiseren van bijeenkomsten en het creatieve werk.

Duur: minstens 1 jaar
Locatie: Ankeveenstraat 148, Reeshof, Tilburg, Noord-Brabant
Bijzonderheden: op aanvraag

Kristalbewustzijn 2
datumvolgt

Kristalbewustzijn 2

We worden geleid door de kristallen naar een dieper innerlijk niveau om daar het zielenbewustzijn te ontvouwen.

aanmelden >

lees meer

We worden geleid door de kristallen naar een dieper innerlijk niveau om daar het zielenbewustzijn te ontvouwen. Dit schenkt het genoegen zelfliefde te ervaren. Zuivere liefde stroomt en we komen thuis in onze eigen liefdeskern.
In de tweede graad cursus Kristalbewustzijn ontvang je een Crystal-Light initiatie met je zielensteen. Je zielendoel wordt geopenbaard en kan volledig doorstromen in je bewustzijn, de stem vanuit je ziel kan krachtiger en helder waargenomen worden. Je bent ontwaakt in de kern van je diepste wezen, je levenstaak, gaven en talenten worden zichtbaar. Laat je leiden door je zielenstem en ontdek het kristal in jezelf.

 

Duur: 2 dagen
Tijd: 10.00-16.30 uur.
Kosten: €390,00 inclusief: Ziele-kristal, kristalbewustzijn 2 certificaat, koffie/thee, versnaperingen en vruchtensap. Lunchpakketje zelf meenemen.
Data: N.O.T.K.
Locatie: Ankeveenstraat 148, Reeshof, Tilburg, Noord-Brabant
Bijzonderheden: Na het volgen van de cursus 1 en 2 heb je de mogelijkheid om door te stromen na de vervolgcursus Kristalbewustzijn 3.

 

Kristalbewustzijn 3
datumvolgt

Kristalbewustzijn 3

De kristallen leiden ons de weg naar liefde, licht en heelheid. Dit verleent toegang het kristalbewustzijn te openbaren en het vermogen het licht van de ziel te laten doorstromen in je dagelijks bewustzijn.

aanmelden >

lees meer

De kristallen leiden ons de weg naar liefde, licht en heelheid. Dit verleent toegang het kristalbewustzijn te openbaren en het vermogen het licht van de ziel te laten doorstromen in je dagelijks bewustzijn.
We herinneren ons dat we Lichtwezens zijn en we kunnen spreken vanuit onze ziel.
Met licht en vreugde ben je in staat de eenheid in jezelf te ervaren en daarbij de diepere wijsheden van je ziel te verwezenlijken. Tijdens de derde graad cursus Kristalbewustzijn ontvang je een Chystal-Light initiatie met je Meesterkristal. De wonderlijke kwaliteiten en de talenten die je bezit worden een diep begrip. Het verlangen je levenstaak te vervullen kan eindelijk waargemaakt worden. Vrede en geluk wordt geopenbaard door te zijn “die jij bent’’.

Duur: 2 dagen 
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur.
Kosten: €450,00 inclusief: Meesterkristal,  kristalbewustzijn 3 certificaat, koffie/thee, versnaperingen en vruchtensap. Lunchpakketje zelf meenemen.
Locatie: Ankeveenstraat 148, Reeshof, Tilburg, Noord-Brabant
Data: N.O.T.K.

Na het volgen van de cursus Kristalbewustzijn 3 heb je de mogelijkheid om door te stromen naar de Master-Class Kristalbewustzijn 4

Bijzonderheden: op aanvraag.